Uvažavajući najnovije svetske trendove, strateško opredeljenje Yuhora je proizvodnja kvalitetnih, zdravstveno bezbednih i nutritivno vrednih proizvoda, kao i minimalan negativan uticaj na životnu sredinu. To smo postigli, uvođenjem sistema praćenja kvaliteta ISO 9000:2008, ISO 14001:2004 sistema za zaštitu životne sredine i ISO 22000 međunarodnog standarda za menadžment bezbednosti hrane. Yuhor poseduje i Halal sertifikat koji omogućuje izvoz u zemlje sa većinskim stanovništvom islamske veroispovesti.
Ključni momenat u oblasti bezbednosti hrane bio je početak primene HACCP sertifikata, čijim je uvođenjem Yuhor unapredio postojeći sistem upravljanja zdravstvenom bezbednošću mesa i proizvoda od mesa, uvažavajući domaću i međunarodnu zakonsku regulativu u ovoj oblasti. Reč je o integrisanom sistemu kontrole koji se primenjuje u lancu proizvodnje hrane, sa ciljem da se izbegnu sve potencijalne opasnosti hemijske, fizičke i mikrobiološke prirode. HACCP sertifikat potvrđuje da tehnološka rešenja primenjena u proizvodnim linijama zadovoljavaju propise Evropske unije. Naredni cilj Yuhora je povratak na svetsko tržište, uz konstantno praćenje novina i održavanje visokih standarda u proizvodnji mesa i mesnih prerađevina.