Udvostručeni kapaciteti za proizvodnju fermentisanih kobasica.

Mesna industrija Yuhor proširila je svoj proizvodni pogon u Jagodini, čime je udvostručila kapacitete za proizvodnju fermentisanih kobasica.

Izgradnjom novog objekta i adaptacijom postojećeg, proizvodni pogon povećan je za 3 000 metara kvadratnih.  U novom pogonunstalirana jeprema vodećih nemačkih i engleskih proizvođača (K+G-Wetter, Vemag Anlagenbau, Multivac, Loma Systems), a instalirane su nove komore za dimljenje I zrenje proizvoda, kao i linije za vakum i slajs pakovanja.

“Kao jedna od vodećih industrija u ovoj oblasti, prioritet vidimo u kvalitetu koji nudimo potrošačima zato neprekidno ulažemo u unapređenje proizvodnje. Ovo ulaganje, vredno 3,6 miliona evra, donosi nam ne samo povećanje kapaciteta, već i proširenje asortimana i dodatnu kontrolu celog procesa proizvodnje”, kaže Dragan Miladinović, generalni direktor Yuhora.

Tradicija Yuhora traje još od 1902. godine, a od 2004. deo je kompanije Delta Holding. Yuhor je razvio i sopstenu maloprodajnu mrežu, pod imenom Yuhor Dućan, koju čine preko 50 objekata širom Srbije.