SENDVIČARENJE JE ZAVRŠENO!

Mirjana Radmilović - Yuhor tost sendvič

Čestitamo Mirjani Radmilović!

Evo Mirjaninog recepta i tajne zašto koristi baš Yuhorove proizvode:

Yuhor tost sendvič

Tostirati 5 kriški tost hleba. Prvi tost premazati kečapom i majonezom, preko staviti par kriški trapist sira, posuti sa malo susama i preko staviti list salate. Preklopiti drugim tostom, premazati Yuhor paštetom, preko nje staviti pomfrit, preko staviti treći tost, preko njega staviti Yuhor dimljeni suvi vrat, par kriški sira i kolutove paradajza. Preklopiti četvrtim tostom, preko staviti krastavac isečen na kolutove i Yuhor stišnjenu šunku. Na poslednjem tostu lagano čašom napraviti krug i spustiti ga u tiganj sa malo ulja. U krugu tosta ispržiti jedno jaje, okrenuti ga par puta da se dobro isprži, posuti susamom i lagano staviti preko ostatka sendviča. Dekorisati maslinama. Sendvič je preukusan i odličan izvor energije za početak dana. Svojim neodoljivim ukusom i sastojcima podseća na bezbrižne školske dane i vredne ruke moje bake, koja je uvek spremala predivna jela baš sa Yuhor proizvodima!

Čestitamo Maji Petrović!

Kako Majin sendvič pomaže članu porodice:

Kada je suprug prestajao da puši, obećala sam da mu duvana neće faliti. Zato sam osmislila sendvič sa duvan čvarcima. Pravim ga ovako: krišku integralnog hleba namažem senfom, preko poređam budimsku kobasicu, zatim kolutove kuvanog jajeta, pa preko kisele krastavčiće iseckane po dužini. Zatim preko ide nova kriška hleba. Nju namažem pavlakom, pa preko poređam kolutove mladog crnog luka, a preko njih ravnomerno nanesem duvan čvarke. Ako volite, mozete ih posuti i ljutom tucanom paprikom. Zatim nova kriška hleba na koju posložim listove zelene salate. Preko njih poređam listiće sendvič sira, a preko njega hrskavo prženu slaninu. Prelijem majonezom i prekrijem kriškom hleba. Nema primedbi, niti duvanskog dima. Samo duvan čvaraka u ukusnom sendviču.

Maja Petrović - sendvič sa duvan čvarcima

Čestitamo Jovanu Nikoliću!

Sastojci za 4 sendviča:

8 – 12 kriški hleba (sendvič možete slagati od 2 ili 3 kriške hleba), 200 g tanko rezane šunke, 200 g dobro topivog sira (tipa gauda, trapist, edamer), 4 jaja, 50 g maslaca

Za umak bešamel:

60 g maslaca, 60 g brašna, 700 ml mleka, so, biber, malo sitnog muskatnog oraščića

Priprema:

  1. Napravite bešamel: u široj posudi otopite maslac, dodajte brašno i kratko ga propržite. Potom dodajte zagrejano mleko, stalno mešajući i pazeći da se ne naprave grudvice. Na samom kraju dodajte so, biber (po mogućnosti beli) i malo muskatnog oraščića te sve dobro izmešajte. Pustite da se umak ohladi. Ako je umak pregust, razredite ga mlekom do željene gustine.
  2. Složite sendviče: obe kriške hleba premažite maslacem. Potom tu krišku hleba premažite bešamelom, dodajte šunku i sir, poklopite drugom kriškem hleba premazanom maslacem.
  3. Tostirajte sendviče: na dobro zagrejan tiganj stavite dva pripremljena sendviča pa ih pecite po 3-4 minuta sa svake strane. Kad su sendviči dobili lepu zlatnu boju (maslac će ispustiti svoju masnoću i sve će se lepo zapeći), prelijte ih s malo bešamela, smanjite vatru, poklopite tiganj i pustite da se bešamel zagreje jedno 2 minuta. Tako pripremljene sendviče možete i kratko (5 – 10 min) zapeći u pećnici zagrejanoj na 200 °C. Ponovite i s preostala dva sendviča.
  4. U drugom tiganju ispecite 4 jaja na oko. Stavite po jedno pečeno jaje na svaki sendvič, svako jaje malo posolite pa poslužite sendviče uz omiljenu lisnatu salatu ili uz pržene krompiriće.

Čestitamo Dušanki Manojlović!

Evo i Dušankinog recepta: baget namazati krem sirom, staviti rukolu, preko rukole gauda listiće, pa onda mnogoooo mortadele, cherry paradajz ,malo crnih maslinki. Zatim ponovo dodati rukolu, kačkavalj, mortadelu i listiće bosiljka.