Naoštrite noževe, spremite sastojke, pustite mašti na volju jer Sendvičarenje počinje!

Tražimo recept savršenog sendviča! Pošaljite nam fotografiju vašeg sendvičarskog umeća, uz recept ili zanimljivu priču koja se krije iza njega putem Inboxa na Facebook-u ili DM-a na Instagram-u, zapratite nas, a najkreativnijeg Sendvičara očekuje poklon!

Šansu da nas ubedite da ste to baš vi imate od 22.juna do 19.jula, a mi ćemo na kraju svake nedelje objaviti na sajtu čiji sendvič nam je probudio apetit!

Mirjana Radmilović - Yuhor tost sendvič

Čestitamo Mirjani Radmilović!

Evo Mirjaninog recepta i tajne zašto koristi baš Yuhorove proizvode:

Yuhor tost sendvič

Tostirati 5 kriški tost hleba. Prvi tost premazati kečapom i majonezom, preko staviti par kriški trapist sira, posuti sa malo susama i preko staviti list salate. Preklopiti drugim tostom, premazati Yuhor paštetom, preko nje staviti pomfrit, preko staviti treći tost, preko njega staviti Yuhor dimljeni suvi vrat, par kriški sira i kolutove paradajza. Preklopiti četvrtim tostom, preko staviti krastavac isečen na kolutove i Yuhor stišnjenu šunku. Na poslednjem tostu lagano čašom napraviti krug i spustiti ga u tiganj sa malo ulja. U krugu tosta ispržiti jedno jaje, okrenuti ga par puta da se dobro isprži, posuti susamom i lagano staviti preko ostatka sendviča. Dekorisati maslinama. Sendvič je preukusan i odličan izvor energije za početak dana. Svojim neodoljivim ukusom i sastojcima podseća na bezbrižne školske dane i vredne ruke moje bake, koja je uvek spremala predivna jela baš sa Yuhor proizvodima!

Čestitamo Maji Petrović!

Kako Majin sendvič pomaže članu porodice:

Kada je suprug prestajao da puši, obećala sam da mu duvana neće faliti. Zato sam osmislila sendvič sa duvan čvarcima. Pravim ga ovako: krišku integralnog hleba namažem senfom, preko poređam budimsku kobasicu, zatim kolutove kuvanog jajeta, pa preko kisele krastavčiće iseckane po dužini. Zatim preko ide nova kriška hleba. Nju namažem pavlakom, pa preko poređam kolutove mladog crnog luka, a preko njih ravnomerno nanesem duvan čvarke. Ako volite, mozete ih posuti i ljutom tucanom paprikom. Zatim nova kriška hleba na koju posložim listove zelene salate. Preko njih poređam listiće sendvič sira, a preko njega hrskavo prženu slaninu. Prelijem majonezom i prekrijem kriškom hleba. Nema primedbi, niti duvanskog dima. Samo duvan čvaraka u ukusnom sendviču.

Maja Petrović - sendvič sa duvan čvarcima